Problemløseren
- Mine bleer lugter
Lugter bleerne, selv efter vask? Du skal med høj sandsynlighed have tjekket din vaskerutine igennem. Du kan med fordel læse om vaskeprocessen og få dig en god vaskerutine her. Dog vil bleerne med stor sandsynlighed have brug for en omgang stripning, for at komme til bunds i den (eventuelle) forkerte vaskerutine. Se hvordan du stripper dine bleer her.
Samme gælder hvis bleerne lugter så snart barnet har tisset i dem.
Vær dog obs på, at barnets urin sagtens kan ændre lugt hvis der f.eks. er ændringer i kosten, sygdom eller ikke nok væske.
- Mit barn får røde mærker af bleerne
Hvis dit barn får røde mærker at bleerne, så kan det skyldes forkert pasform. Enten fordi bleen er knappet forkert ind i størrelsesindstillingen eller fordi pasformen simpelthen ikke passer barnet. Tjek at du har helt styr på, hvordan du sætter en stofble korrekt.
Læs også om hvordan du ser om bleen er for stor eller lille til barnet.
- Mit barn har ofte lækager
Lækager kan skyldes flere ting. Her er nogle af de ting du bør tjekke:
- Tjek om bleen er for stor eller lille.
- Hvis bleen er drivvåd efter et meget kort interval, vil det med stor sandsynlighed hjælpe med ekstra boost i bleen. Se vores store udvalg af booster og indlæg her.
- Forkert vaskerutine, cremer, salver mm. kan ophobe sig i bleen og ødelægge bleens sugeevne. Prøv at strippe alle sugende dele i bleen.
- Tjek bleen for utætheder - måske er der hul i PUL'en?
- Mit barn har rød numse
Rød numse kan skyldes rigtig mange ting. Start med at sikre dig, at det ikke er noget at gøre med sygdom eller tandfrembrud, da bleerne her ikke vil kunne gøre til eller fra.
Hvis barnet lider af rød numse eller bleeksem, skal der helt sikkert sættes ind. Her er nogle gode råd:
- Bruges der naturmaterialer mod barnets hud, prøv at tilføj en staydry barriere i bleen, så huden ikke føles våd. Nogle børn kan reagere kraftigt på, at være våd i bleområdet i længere tid. Staydry indlæg findes i flere forskellige materialer; kunstige i fleece, som kan vaskes sammen med stofbleerne. De kan også bruges til at fange afføring med. Alternativt er der naturlige som uld eller silke, som har en antibakteriel effekt, men skal skånevaskes. Specielt til nat anbefaler vi, at du bruger uld eller silke, pga. de antibakterielle og naturlig helende egenskaber.
- Tjek din vaskerutine - en forkert vaskerutine kan give udslæt. Se den her.
- Et lille tip kan også være at bruge en lanolinsalve efter bleskift, den forebygger og beskytter huden mod urin. Vi anbefaler WeeCare's lanolinsalve, som har mange forskellige egenskaber.
- Mine bleer er blevet stive
Under opdatering...
- Kan jeg bruge stofbleer i dagpleje/vuggestue?
Under opdatering...
- Hvilke bleer skal jeg vælge?
Under opdatering...
- Hvordan passer jeg på mine stofbleer?
Under opdatering...
- Hvor ofte skal en stofble skiftes?
Under opdatering...
- Hvad skal jeg bruge ved bleskifte?
Under opdatering...