Pasform

- Hvordan skal en stofble sidde?

En moderne stofble skal sidde ved lavt i forhold til en engangsble - de skal sidde ved/under navlen og godt ind i lysken. Når en stofble sidder korrekt, sidder de som et par underbukser vil gøre. 

Sørg for at bleens interiør er vendt ind i mod babys hud, da bleen ellers kan give lækager. Yderligere skal den gabe 2-3 cm ved maven, så der er luft, når barnet sidder oprejst. 

Se vores videoguide fra Smart bottoms herunder til at få stofbleen til at sidde korrekt.

Videoen demonstrerer en onesize ble, som er knappet ind. 

 

Du kan også downloade vores stofbleguide, som kan printes ud og bruges til bedsteforældre, institution eller andre som skal passe barnet.

Den lille stofbleguide

- Hvordan ser jeg om bleen er for stor eller lille?

Det kan være svært at se om bleen passer barnet, er for stor eller lille. Bruger du onesize bleerne, er der oftest trykknapper til at regulere længden og derved størrelsen af bleen. 

Hovedreglen for moderne stofbleer er, at bleen ikke skal give dybe røde mærker på barnets lår, mave eller ryg samt generere på nogle måder. En moderne stofble skal sidde helt ind i lysken og ved navlen - se vores videoguide til at få den korrekte pasform.  

Start med at tjekke bleens pasform på barnet i den nuværende indstilling.

Mange oplever lækager (i større eller mindre grad!), hvilket ofte er en indikation for en forkert størrelsesindstilling af bleen. 

Hvis du pludselig oplever røde mærker på barnets mave, ved hoften eller i lysken eller bare at bleen generelt sidder for stramt på barnet, er bleen med stor sandsynlighed ved at være for lille, og skal reguleres en tak op i størrelsesindstillingen. 

Gaber bleen meget ved lyske/lår, vil med høj sandsynlighed give lækager. Barnet må heller ikke tabe bleen (at den glider ned) når barnet bevæger sig. Så er bleen for stor og du skal knappe den en tak ind i størrelsesindstillingen.